22 Ocak 2018 Pazartesi

Casio Edifice EF-509L-1A İnceleme

Casio dijital saatlerde olduğu kadar analog saatlerde de ustalaşmış bir Japon saat üreticisidir. En ucuz fiyata en iyi kaliteyi veren saatler arasında bence en başta gelmektedir. Geniş ürün skalasıyla her keseye hitap eden ürünleriyle Casio düşük bütçeli kullanıcıların can simidi olmaktadır.

Bugün elimdeki  EF-509L-1A modelini inceleyeceğim.




Bu model bana meşhur Tag-Heuer Monaco saatlerini hatırlattı. Kare dizaynı ve içine kondurulmuş kare kronometre kadranlarıyla bu saat gerçekten Monaco'yu andırıyor. Ancak ucuz fiyatıyla Tag Heuer alamayan ancak aynı tip bir saat isteyenleri cezbedecektir. Bu saat, sadece 300 TL fiyatıyla bize çok iyi bir Fiyat/Performans oranı vermektedir. Bu kapsamda Casio'nun bu modeli segmentinde çok üst noktalarda diyebiliriz.




Saat tamamen paslanmaz çelikten üretilmiş bir gövdeye sahip ve klasik dairesel çizgi yerine kare ve dikdörtgen bir dizayna yer verilmiş. Tüm Casio Edifice serisi saatler gibi bu saat de 100 metre su geçirmezlik özelliğine sahip. Saatin kapak kısmı dikdörtgenin köşelerine denk gelecek şekilde 4 adet vida ile vidalanmış. Saatin geleneksel daire biçiminde olmayan kasası kapağın fabrikada sıkılmasına olanak vermemiş gibi...Bu durum bize su geçirmezlik özelliği hakkında soru işaretleri olarak geri dönse de dayanıklılığıyla meşhur G-Shock serisinin de aynı bu saat gibi arkadan vidalandığının bilinmesinde fayda var. G-shock serisine bakarak bu saatin de tıpkı G-shock serisi saatler gibi suya dayanıklı olacağından eminim.

Saatin kalın bir kasası var diyebiliriz. Kasa kalınlığı 11 mm. Kadranların yerleşim biçimi ve saat imleri çok temiz bir hatta sahip. Saati okumakta güçlük çekmiyoruz. Kronometresinin kullanımı da rahat. Deri bir kayışa sahip olan saatin kayış kalitesi orta seviyede. Zaten bu fiyat segmentinde kaliteli gerçek deri suna üretici de bulunmamakta. Saatin 3 numaralı imi yerine bir adet tarih çerçevesi iliştirilmiş.



Japon kuvars mekanizmanın hassasiyeti ve saatin şıklığı 300 TL'nin karşılığını fazlasıyla veriyor. Takım elbise ile çok güzel giden Casio Edifice EF-509L-1A modeli saati hepinize tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder