2 Kasım 2018 Cuma

Mekanik Saatler

Mekanik yani otomatik saatler belki de bu hobiye başlamanın çıkış noktası olmaktadır. Dedemizden veya babamızdan kalma köstekli saatlerde olduğu gibi saat ile aramızda bir bağ oluşturur. Mekanik saatin kurulması, ayarlanması ve saniye kolunun o kesintisiz akışı bize mutluluk verir. Herşeyden önce pil istemez ve bir kaç asır sorunsuz bir şekilde görevini ifa eder. Saat geçmişin yaşanmışlıklarını üzerinde barındırır ve hatıralarımızı canlandırır.



Mekanik saatler içerdiği mekanizmanın kalitesine göre sınıflara da ayrılmaktadır. Bazıları çok pahalı olabileceği gibi bütçe dostu ama kaliteden ödün vermeyen mekanizmalara sahip saatler de kolaylıkla bulunabilir. Seiko alt fiyat barında çok güzel otomatik mekanizmalara sahiptir. Fiyat arttıkça ürün gamı genişler ve Tissot, Omega gibi mekanik anlamda çok güçlü makineler karşımıza çıkabilir.


Bir de çok ucuz otomatik saatler vardır ve bunlar genelde Çin üretimi çoğu ünlü markanın otomatik mekanizmalarının kopyalanması ile hazırlanmış saatlerdir. Zaman tutması ve güç rezervi iyi olmayan bu saatlerden uzak durmak gerekmektedir. Yalnız Çin üretimi Sea-Gull mekanizmaları için ayrı bir sayfa açmak lazım. Sea-Gull kendi mekanizmasını kendi yapmakta ve kaliteli ürünler ortaya koymaktadır. Yine Çin menşeili Parnis markalı saatler bu mekanizmayı kullanma olup, hiç tereddüt etmeden bu markaya yaklaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder