3 Kasım 2018 Cumartesi

Wenger Seaforce Dalış Saati İnceleme

Hepimiz İsviçre çakılarının kalitesini biliriz. İşte Wenger markası Victorinox ile birlikte dunyaca ünlü İsviçre çakılarının İsviçre ordusu için üretimini yapmaktadır. Wenger, Victorinox'tan aşağı konumlanmış olup İsviçre çakılarının ününü saat sektörüne taşımaktadır.


İşte Swiss Made yani İsviçre üretimi etiketini taşıyan bu saatler nispeten uygun fiyata İsviçre saati kullanma zevkini yaşatmaktadır. Wenger markalı saatleri gözü kapalı alabilirsiniz.


Daha çok Amerika'da nam salan Wenger gerçekten kaliteli saatler üretmektedir. Kuvars mekanizma kullanan bu saatler genellikle İsviçre'li ETA markalı mekanizmaları kullanmaktadır ve bu mekanizmalar çok iyi zaman tutması ile ünlüdür.



Wenger Seaforce modeli dalış saati kategorisine giren bir saattir. Dalış saatlerindeki en önemli husus suya dayanıklılıktır. Dalış esnasında derinlere inildikçe basınç artar ve su saat içine hücum eder. Bu noktada su geçirmezlik oranı yüksek olan saatler bu basınçtan etkilenmez ve su altında da çalışmaya devam ederler. Wenger Seaforce 200 metre su geçirmezlik özelliğine sahip olup, dalış için uygundur denilebilir. Ben kullanım süresinde saatle bir dalış gerçekleştirmedim. Ancak denize girdim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Saatin su geçirmez silikon kayışı da dalış saatlerinde bulabileceğimiz diğer özelliktir. Silikon kayış çok konforlu ve yumuşak bir malzemeden yapılmış ve üzerinde kabartmalı Wenger yazısı yer almaktadır. Kayış ayrıca saat kadranı ile uyumlu olacak şekilde yeşil dikişler içermektedir.


Saat camı safir kaplama olup çizilmeye dayanıklıdır. Aslen mineral olan cam safir ile kaplanmıştır.  Siyah arka plana sahip kadranda saat imleri çubuk şeklinde konumlandırılmıştır. Saat 12 imi İsviçre bayrağını andıran bir işaret ile süslenmiştir. 3, 6 ve 9 imleri yeşil renkte iken diğer imler beyaz renktedir. 4 ve 5 imlerini arasına konumlandırılan tarih çerçevesi beyaz arkaplanı ile rahatça seçilmektedir.

Bezel, saat yönünün tersine dönebilmektedir ve toplamda 120 klik atabilmektedir. Bezeli tersine döndürmek imkansızdır. Bezelin üzerindeki imler de yeşile boyanmıştır. Saat saniye kolu spor bir şekilde kırmızıdır.


Tamamen paslanmaz çelikten yapılan kasa ağır bir yapıya sahiptir. Kulaktan kulağa 22 mm aralığa sahip olup bu boyutlardaki çeşitli kayışlarla birlikte kullanılabilir. Özellikle NATO kayışlar saate çok güzel takılmaktadır.

İsviçre bayrağı logolu tepe yerine vidalanarak yerleştirilmektedir. Tepe böylece su kaçağı ve darbelerden korunmaktadır. Vidalı arka kapak İsviçre çakısı deseniyle süslemiş olup bu işleme da saate ayrı bir hava vermektedir. Saat fosforu ortalamanın üzerinde bir parlaklığa sahiptir.

Amazon.com' da 75 dolara satılan saat yeşil dışında mavi renkle de gelmektedir. Kuvvetle tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder