11 Kasım 2018 Pazar

Timex 3GMT Saati İnceleme






Timex Amerikan menşeili bir saat markasıdır. Köklü bir geçmişe sahip olan bu marka nispeten ucuz fiyata kuvars saatler üretmektedir. Amerika'da çok tutulan bu marka ülkemizde hak ettiği yeri hiç bir zaman elde edememiştir. Bunda belki de ülkemizde yüksek fiyatla satılmasının da etkisi vardır.

Timex kendi mekanizmasını kendi üreten yegane saat markalarından birisidir. Tayvan'da üretilen saatler kaliteyi düşük fiyatla almamızı sağlar. Uzun ömürlü olmalarıyla ünlüdür.



Timex 3GMT modeli adından da anlaşılacağı üzere GMT yani farklı zaman dilimlerini gösterebilme özelliğine sahiptir. Saatte klasik saat kollarından farklı olarak 4. bir kol bulunmaktadır. Kırmızı renkli bu kol iki ayrı zaman dilimindeki saati gösterbilmektedir. Birinci saat dilimi kırmızı GMT kolunun kadran içerisindeki rakamları işaret etmesiyle bulunur. İkinci saat dilimi ise GMT kolunun360 derece çevirilebilen bezel üzerimdeki saatleri işaret etmesiyle anlaşılmaktadır. 3GMT kapsamında üçüncü saat dilimi ise klasik akrep-yelkovan ile takip edilen güncel saat dilimini göstermektedir. GMT kolu saat 2 yönündeki düğme ile ayarlanmaktadır. Düğmeye bir kere basılmayla GMT kolu bir saat ileri gitmektedir. Çok seyahat edenler saatteki GMT özelliğini çok sevecekler.


Saat tamamen paslanmaz çelik bir gövdeye sahip. Saat camı standart bir mineral cam. Onun için çizilmeye müsait. Herhangi bir güçlendirme yok yani. Saat 3 yönünde yer alan tepeye Timex logosu işlenmiş ve gayet hoş duruyor. Yalnız tepe saat gövdesine vidalanamıyor. Su geçirmezlik için eksi bir özellik. Su geçirmezliğe olumsuz etki eden diğer bir özellik ise arka kapağın vidalama yerine klikleme ile gövdeye oturtulmasıdır. Bunlara rağmen saat ilginç bir şekilde 100m su geçirmezliğini garanti etmektedir.




Saat bezeli saat yönünün tersine hareket ettirilmekte ve toplamda 60 klik atabilmektedir. Kadran çok şık olup açık krem rengi ile gelmektedir. Saatin orjinali kahverengi bir deri kayışa sahipti ancak ben bunu ordu yeşili bir NATO kayışla değiştirdim. NATO kayışlar bu saate çok spor bir hava veriyor.

Son olarak saat Timex'in kendi aydınlatma teknolojisi olan INDIGLO özelliğine sahip. Bu özellik saat tepesine bir kere bastırılmayla aktif oluyor ve saat 3 saniyeliğine tüm kadranı aydınlatıyor. Görsel bir şölen olan bu ışık karanlıkta zamanı okumamıza çok yardımcı olmakta. Tabi bu özellik pil ömrünü de azaltıyor.

Saat herkese tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder